Over ons

’s-Hertogenbosch dankt haar charme voor een groot deel aan het water. De stad wordt omgeven door de Aa, de Dommel, de Dieze, de Zuid-Willemsvaart en de Maas en heeft een rijke historie als het gaat om scheepsvaart. Een gezellige, historische stad die in 2022 alweer voor de 23e keer het decor vormt van Maritiem ’s-Hertogenbosch.

De eerste editie van Maritiem was in 1977. Vanuit Willemstad voeren zo’n 30 schepen via Geertruidenberg, Woudrichem en Heusden naar ’s-Hertogenbosch. In elk van deze plaatsen werden nautisch getinte feesten gehouden. Dit was zo’n succes dat besloten werd het evenement elke twee jaar te herhalen. In de loop der jaren evolueerde het evenement langzaam naar zijn huidige vorm. In ’s-Hertogenbosch werd het almaar drukker en drukker, groter en gezelliger en steeds meer organisaties en middenstanders namen deel aan de festiviteiten.

In 2003, het veertiende Maritiem, waren er ruim 550 schepen met een scheepslengte van 7,5 kilometer, variërend van oude stoomschepen en bedrijfsvaartuigen tot luxe kruisers en pieremachochels. De politie en pers spraken over ruim 150.000 bezoekers.

Organisatie

Rob van de Laar

Voorzitter
Rob van de Laar

Frank Hagemans

Vice voorzitter
Frank Hagemans

Secretaris
Frenk Reemer

Penningmeester

Ben Minten

Stijn Mickers

Bestuurslid
Stijn Mickers

Ruud Muller

Bestuurslid
Ruud Muller

Inge Hagemans

Bestuurslid
Inge Hagemans

Bestuurslid
Geert van Stokkum

Vrijwilligers

Het bestuur van Stichting Maritiem ’s-Hertogenbosch was nergens zonder de hulp van de vele vrijwilligers die in de verschillende commissies actief zijn geweest.

We danken alle vrijwilligers die ooit een steentje hebben bijgedragen aan dit fantastische evenement.